ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

четвртак, 8. септембар 2022.

Извод из "ВЕЧИТОГ КАЛЕНДАРА"

Саставио Милан Вуковић, из Београда, 1985, 336 стр. Приватно или ауторско (независно издање; нема података о тиражу). Књига се поручивала обичном дописницом на адресу: Милан Вуковић, 11031 Београд, фах 20- 160). 


Факсимил стр. 260 - 261 - 262


































Ако неким случајем имате ово издање при руци - понављам, штампано у Београду,у штамп. "Слободан Јовић" - Стојана Протића 52, прелистајте. И погледајте и уверите се, колико има сличности у "предсказивању догађаја" овог српског "Вечитог календара" и дешавања последњих неколико година.

    Ово поглавље се завршава страницом  262., тј. годином 2024.

    Када је реч о години 2022- овој, као и о годинама  из "Круга 26 слова Д"  (1882., 1910., 1938., 1966., и 1994."), преписаћу овај део:

   

Влада Венера са зодиом Дјеве, у пребивању Меркура.Предсказује се да ће бити година неплодна. Грожђа и вина биће мало и зато треба бербу  у време почети.

 Почетак зиме биће кишовит, среда пак облачна а последак ладан.Пролеће с кишом, лето са жегом,, а јесен ладна и појавиће се многе болести а нарочито бол у очима. Ове ће године бити благополучне за морепловце и путнике путујуће на мору. Демократ примећава, да ће бити много бојева и убиства. Цареви и владатељи отежчаћду  поданике са великим данком, и многим другим неправдама.Умножиће се и возвисити се (истаћи)  многи убиточни људи. Непокорност поданика спрам свога владатеља. Паданије једног царства. Притом ћеду се догодити многе препирке и међу браћом и пријатељима.

 

Паметном или разборитом и верујућем доста.

Нема коментара:

Постави коментар

КЊИЖАРА ПИСАЦА

Аукције. Трају даноноћно.