ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

четвртак, 19. новембар 2020.

МОЛИТВА СВЕТОЈ ПЕТКИ БЕОГРАДСКОЈ - ТРНОВСКОЈ



 

МОЛИТВА СВЕТОЈ ПЕТКИ БЕОГРАДСКОЈ - ТРНОВСКОЈ
Молитва 1.
Света Петко, Божја светитељко, моли Бога за нас.
Удостојила си се гледања лица Божја као чедо нашег народа, славна Петко светитељко, па имамо слободу теби говорити, сродници нашој, и тебе молити за спасење душа наших.
Слава си и похвала Београду, где чудотворна вода твоја привлачи множине многе, као негде Витезда, и даје слепима вид, узетим здравље, малаксалим снагу, и свима бодрост и радост, Христова девице, наша помоћнице.
Буди и надаље стража нашем престоном граду, и утврди га у Православљу, помози верницима, подигни недужне и тужне а усопштим родитељима нашим, браћи и деци, измоли вечни покој и вечно спасење, света Петко, Божја светитељко.
Свима помози, па и мени не одмози. Добре у добру сложи, и свако им добро умножи. Да се кроз тебе прослави Бог у Тројици, навек века. Амин.
Молитва 2.
Преподобна мати наша Параскево, чудотворна помоћи наша: молимо Те из ове долине плачевне, погледај нас грешне, и духовно нејаке са горњих небеских висина. Обриши сузе уплаканих, ублажи болове болесних, утеши срца тужних и невољних. Испуни молбе и жеље оних који Ти се од срца моле. Помоли се мати за све који Ти долазе у храм Твој на Калемегдану, захватајући свету воду са живог извора Твога, Теби Мати посвећеног. Преподобна мати Параскево, погледај на напаћене све болесне, на маловерне и неверне: Помози, мати, Твојим слављеницима и свим монахињама које носе Твоје свето име. Помози, света Петко, свим Хришћанима, помози онима који завет монашки пред Тобом дадоше и Тебе мати у заштиту узеше. Помоли се,мати Параскево, Царици Небеској Пресветој Богородици да нас она води стазом спасења, да она моли Сина Свога Господа Исуса Христа, да нас све удостоји да станемо Њему са десне стране на Суду Његовом, да би спасли душе своје и својих упокојених очева и матера, свих духовника наших који нас спасењу водише и добар нам пример оставише. Амин

Нема коментара:

Постави коментар

КЊИЖАРА ПИСАЦА

Аукције. Трају даноноћно.